Zajedno uređujemo naš radni prostor

Članovi ’’Zagrljaja’’ dočekali su proleće vredno, radeći, učeći i zabavljajući se u novom prostoru koji svakim danom dobija sve lepši izgled zahvaljujući projektu ’’U prirodnom okruženju’’.

U okviru projekta, krajem prošle godine započeto je uređenje senzornog vrta na do tada neuređenom placu oko objekta Udruženja. Sada, nekoliko meseci kasnije, sa prvim toplim danima, korisnici projekta su u prilici da učestvuju u aktivnostima radne okupacije i senzorne integracije koje se izvode u vrtu.

Boravak i aktivnosti u prirodi imaju blagotvorno dejstvo na razvoj i očuvanje svih psiho-fizičkih funkcija kod dece i odraslih. Pored toga, svež vazduh i boravak na prirodnoj svetlosti jačaju imuni sistem, zvuci iz prirode smiruju um, pozitivno utiču na srce, dovode u red hormone. Boravak u prirodi, na otvorenom, pomaže u smanjenju negativnih misli i problema sa mentalnim zdravljem.

U narednom periodu planirana je sadnja zimzelenog bilja, ukrasnih i začinskih biljaka u senzornom vrtu, kao i realizacija ekoloških i radno okupacionih radionica i aktivnosti senzorne integracije.

EU u Srbiji, UNDP Serbia,

Regional Programme on Local Democracy in the Western Balkans

Opština Topola

Udruženje Zagrljaj Topola

#ReLOaD #EU #UNDP #UNDPEUpartnership #LocalDemocracy #WesternBalkans

#EuropeanYearOfYouth #NVO #OCD #Topola