Reload video spotovi

Projekat ”U prirodnom okruženju” realizovan je u partnerstvu Saveza MNRO Srbije i Udruženja ”Zagrljaj” iz Topole. O glavnim aktivnostima projekta i ostavrenim rezultatima govore: Nenad Petković, Menadžer ReLOad2 projekta, Slavica Đurić Pavlović, Predsednica Udruženja ”Zagrljaj” i Marijana Taranović Todorović, Sekretar Saveza MNRO Srbije.

Jedna od aktivnosti projekta ”U prirodnom okruženju” bile su radionice senzorne integracije. Prvi korak u upoznavanju okruženja je adekvatan prijem informacija putem čula, koje se ovim radionicama podstiču.

Za realizaciju projekta iskoristili smo prirodne resurse Oplenca gde se i nalazi Udruženje ”Zagrljaj”. Kreiranjem senzornog vrta u dvorištu ”Zagrljaja” doprineli smo da se upotpuni i ulepša ambijent i doprineli da se stvori okruženje u kojem će se realizovati brojne aktivnosti i nakon završetka projekta.

Radionice senzorne integracije koje se uobičajeno sprovode u zatvorenom prostoru senzorne sobe unapredili smo tako da ih sa decom realizujemo na otvorenom, u prirodi, u prirodnom okruženju.